2021-10-04 15:00:16• hírek • Agerpres

Hétfőn fogadja el a kormány a lakossági energiaszámlák kompenzálásáról szóló sürgősségi rendeletet

foto: gov.ro
foto: gov.ro

Hétfői ülésén fogadja el a kormány a megnövekedett lakossági energiaszámlák kompenzálásáról szóló sürgősségi rendeletet - közölte a miniszterelnök.

Florin Cîţu sajnálatosnak nevezte, hogy kedden szavaz a parlament a bizalmatlansági indítványról. 'Így nem lesz már időnk megoldást találni a kis- és középvállalatok energiaszámláinak kompenzálására' - nyilatkozta a sajtónak a Nemzeti Liberális Párt végrehajtó bizottságának hétfői ülése után a pártelnök-kormányfő.

Újságírói kérdésre elmondta, a kormányülés után derül ki, hogy milyen arányban járul hozzá az állam és milyen arányban a helyi önkormányzatok az energiaszámlák kompenzálásához. Erről majd az energiaügyi miniszter fog beszámolni - tette hozzá.

'Ma (hétfőn - szerk. megj.) minden részlet nyilvánosságra kerül, így az emberek majd bizonyosak lehetnek abban, hogy részesülnek ezekben a támogatásokban' - jelentette ki Cîţu.

A miniszterelnök közölte azt is, hogy automatikusan érvényesek lesznek majd az elfogadás előtt álló rendelet előírásai azokra a háztartásokra, amelyek nem esnek a rászoruló fogyasztók támogatásáról szóló törvény hatálya alá, a rászorulónak minősülő fogyasztóknak pedig mindkét típusú kompenzáció jár majd. 

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: